miércoles, 3 de octubre de 2012

3)

CIÈNCIA

La ciència es basa en el coneixement del que ens rodeja. Aquest coneixement l'adquirim gràcies a preguntes que ens formulem. Aquestes preguntes esdevenen en investigacions i experiments per tal de comprovar si les nostres hipòtesis són certes.

Les investigacions científiques segueixen uns pasos:
-Es fa una pregunta, és a dir, busca el problema i es qüestiona perquè passa.
-Planteja una o diverses hipòtesis (les possibles respostes).
-S'arriba a una deducció.
-Es fa la comprovació de la deducció, és a dir, es fa l'experiment.
-Finalment obtenim un resultat que ens porta a una conclusió.


PSEUDOCIÈNCIA

Moltes vegades s'ens plantegen problemes que semblen tenir una base científica, però que realment no la tenen perquè les hipòtesis no són correctes.




Per poder afirmar que parlem de ciència...

...Les hipòtesis han de tenir sentit...
...Les hipòtesis han de ser comprovades...






Moltes agències publicitàries o fins i tot les mateixes marques de productes, fan servir la "ciència" per atraure a la població i fomentar les vendes. Però moltes vegades, utilitzen termes falsos o erronis. 

EXEMPLE
Fa uns mesos, va començar a comercialitzar-se el xampú de cavalls per a les persones afirmant que aquest producte feia créixer el cabell molt més ràpid que si no ho fessis servir i més fort. Afirmaven que això era gràcies a la biotina, una vitamina que intervé al metabolisme dels glúcids, lípids i aminoàcids. 

Feien servir la biotina com a reclam per vendre aquest producte, però realment , aquest xampú és per a animals i a les persones només pot perjudicar-les. A més, van demostrar que la biotina no feia res si s'aplicava tòpicament, és a dir, per la pell.


He après que la ciència ho engloba tot però que no tot és ciència. Com es reflexa en aquesta imatge, la ciència per mi és aprendre, avançar, conèixer, saber el per què de les coses, innovar. Realment, sense tot això no hi hauria ciència perquè has de sentir curiositat pel que et rodeja.

La innovació suposa avançar en l'aprenentatge i en el que coneixem.



TECNOLOGIA

La tecnologia és la manera d'aplicar una gran part de la ciència o fins i tot, la manera de trobar moltes respostes per la ciència. Al llarg dels darrers anys, tant la tecnologia com la ciència han avançat moltíssim. 

La tecnologia ha afavorit a moltíssimes coses, des de una pròtesi per a un nen que no pot caminar a un nou aparell que serveix per regar els vegetals que els agricultors cultiven.

Finalment, cal dir que la ciència és acumulativa i canvia constantment. La tecnologia també és acumulativa i reinventa el que ja tenim afegint nous components i creant noves coses que funcionen molt millor que les anteriors.

3 comentarios:

  1. Núria m'agrada molt com redactes d'una manera clara , encara que no es molt detallat sempre ho deixes clar, m'agrada els usos d'exemples que utilitzes alhora de demostrar el que has aprés i sobretot les teves opinions.

    ResponderEliminar
  2. És molt fàcil de llegir ja que visualment és agradable i les explicacions són molt clares. El disseny està molt ben fet i fa les explicacions més senzilles. Poses uns exemples molt clars que ajuden encara més a entendre la teva opinió així que opino que has fet un bon treball.

    ResponderEliminar
  3. Moltes gràcies pels vostres comentaris, són molt positius. Segur que hi ha alguna cosa dolenta però moltes gràcies per les critiques positives.

    ResponderEliminar