jueves, 17 de enero de 2013

16)

Hàbits saludables per a la salut

A classe en aquest nou tema hem tracta un tema de molt importància per a les persones, ‘’la salut’’. La salut és un dret que totes les persones tenim, per tant quan diem que una persona està sana volem dir que té un estat complet de benestar físic, mental i social i no només perquè tingui una absència de malalties.

Per tant si volem gaudir d’ una bona salut hem de seguir unes normes determinades per mantenir aquest estat sa, i per tant així evitar a la llarga malalties que es podrien tornar mortals, és a dir, que  podrien empitjorar la nostra la salut. Aquestes normes són els hàbits saludables, si al llarg de la nostra vida seguim uns hàbits saludables el que estem fent és assegurar-nos una vida llarga i sana.
Aquest són alguns exemples d'hàbits saludables:

->Tenir una alimentació variada i equilibrada, és a dir, tenir una correcta alimentació començant per un bon esmorzar, ens ajuda a mantenir una bona condició física i tenir la suficient energia per realitzar les nostres activitats.

->Realitzar activitat física i evitar sobre tot el sedentarisme, evitarem malalties a la llarga. Si no fem activitat física el que fem es reduir la nostra qualitat de vida, i podem ser propens a patir malalties com la obesitat.

->Descansar les hores necessàries segons l’edat, si no respectem les hores de somni el que fem es reduir la nostra productivitat, i per tan el que fem és reduir la nostra qualitat de vida.

->Mantenir una higiene corporal adequada, la higiene és una base de la salut.

->Evitar el consum d’alcohol i de altres substàncies que podrien perjudicar la nostra salut, com també el consum de drogues ja que empitjora el nostre estat mental i comportament.

->Evitar també el consum de tabac ja que pot originar malalties en el nostre organismes com el càncer.

->Evitar l’aïllament social.

->Donar prioritat a les conductes preventives .

Però tenir una bona salut no només és tenir un benestar físic, també hem de tenir en compte que la salut d’una persona depèn d’altres factors que poden ser genètics, biològics o ambientals.  
Quan diem que depenen de factors genètics  volem dir que tot i que si una persona es cuida i té cura de la seva salut, aquesta no podrà evitar tenir una malaltia si està determinada per els seus gens.

En classe vam treballar sobretot temes relacionat amb‘’la salut’’, vam aprofundir més en que és dolent o bo per a la nostra salut, primer de tot vam realitzar una activitat sobre el que sabíem ja sobre el tema, amb el qual vaig aprendre que tot que una persona sigui conscient de que per gaudir d’una bona salut s’ha de seguir uns bons hàbits no ho fa i es conforma només o amb menjar bé o fer exercici quan en realitat això no és suficient. Després van fer una llista amb els hàbits saludables que hem de seguir en la nostre vida, alguns hàbits són els que he posat abans. Després van realitzar una última activitat en la qual analitzaven l’expectativa de vida a diferents països del món. En aquesta última activitat vaig aprendre que ara en l’actualitat la medicina ha avançat molt, i malalties que no es podien curar abans ara es poden tractar amb antibiòtics per això també és una raó de que actualment les persones visquin més.
En conclusió hem de començar a preocupar-nos més per la nostra salut ja que soms responsables de ella, si seguim unes normes saludables aconseguirem tenir una bona qualitat de vida, només és qüestió de nosaltres mateixos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario