miércoles, 16 de enero de 2013

15)

LA SALUT

     La salut és molt important, aquest és un fet molt clar però encara que sigui així hi ha molta gent que no la cuida gaire. El món actual està ple de persones seguint una rutina amb l'objectiu de guanyar diners encara que sigui a costa de la salut però no s'ha d'oblidar que no hi ha més valuós que la salut.
Quan diem "salut", ens venen al cap les idees com "bona condició física" o "manca de malalties" i de fet, la salut és tot això però també és molt més. Una persona sana no és només algú amb bona condició física sinó també mental. La salut és un conjunt de característiques diverses, però tots importants.

HÀBITS NO SALUDABLES

     La humanitat ha avançat molt en els àmbits de la ciència i la tecnologia, la qual cosa té una relació directa amb la salut. Això ens fa pensar que ara, més que mai, els humans cuiden més la seva salut, i és així però només en part. Les malalties són més fàcils de curar ara que fa 200 anys però amb l'avenç tecnològic les persones realitzen menys moviment i tenen una vida més sedentària en general. La manca d'exercici és greu però es pot superar amb una mica de motivació per part de la persona.

     La tecnologia no només afecta com potencia el sedentarisme, també crea una mena "d'addiccions". És molt habitual veure a una persona pel carrer amb un mòbil en la mà sense mirar on va. Seria una exageració dir que posa en perill la seva vida però si que actua amb poca prudència.

     Un altre hàbit poc saludable és el consum de drogues. Afecten de forma molt greu a la salut física i també mental però aquest fet no sembla importar gaire als consumidors, els quals arriben a ser molt joves.

     Sempre que es parla de la salut es parla també de la dieta, la qual ha de ser variada i equilibrada. Però seguir una dieta sana no és sempre fàcil. Amb les rutines a vegades és difícil alimentar-se bé i el sedentarisme només potencia el risc de l'aparició de malalties relacionades amb el pes.

D'alguna manera o altra, les característiques que defineixen "salut" acaben relacionant-se, per tant, hi ha d'haver un equilibri entre totes elles per poder tenir una bona salut en tots els sentits.

3 comentarios:

  1. Lena, no entenc la foto de les escales d'incendis. No sé que vols dir amb ella referint-te a la salut. Podries explicar-m'ho, tinc curiositat : )

    ResponderEliminar
  2. Volia fer una petita explicació visual amb el que diu el text. Ja que algunes vegades les persones estan més atentes a la tecnologia que a vigilar la seva vida. Només volia dir que amb el tems els perills també canvien, suposo que hauré d'elegir millor les comparacions la propera vegada :)

    ResponderEliminar
  3. Gràcies per l'explicació, ara ja té sentit. Esque abans no entenia la relació però clar, tens tota la raó amb que a vegades les persones no ens fixem en el que es important perquè creiem que les coses seguiran com sempre i la realitat no és així.

    ResponderEliminar