martes, 15 de enero de 2013

14)

SALUT I ESTILS DE VIDA

A través de tres activitats realitzades a classe ens hem apropat més al concepte de salut i com influeix en la nostre societat.

SALUT
Com vam veure a classe, la salut és defineix com a a l'absència de malaltia el benestar físic, mental, emocional, social, espiritual, sexual i mediambiental. Això vol dir que per a que una persona estigui sana no només no ha de patir cap malaltia sinó que ha de tenir un equilibri físic i mental per tal de estar sa.

La primera activitat que vam realitzar a classe anava més orientada cap al àmbit de la nostra salut, saber considerar si estem sans, si en algun moment hem posat en risc la nostra salut. Realment, això últim no només passa quan estem a punt de patir una col·lisió amb el cotxe sinó que quan ens prenen un aliment que no sabem d'on procedeix o creuem el carrer sense mirar si passen cotxes estem posant en risc la nostra salut. 

Si ens fixem en el concepte de salut, també la estem posant en risc quan ens distanciem de la resta de persones, quan no estem d'acord amb el nostre aspecte físic o quan anem a caçar animals al bosc per penjar desprès el seu cap a la paret. 

També vam realitzar en parelles una llista de activitats que són saludables on vam posar coses com: Tenir una dieta variada, fer exercici un parell de cops a la setmana, dormir entre 7-8 hores diàries o realitzar activitats que ens fan desconnectar dels problemes com llegir, veure una pel·lícula o escoltar música.


ESTILS DE VIDA
La última activitat que hem realitzar sobre aquest tema ha estat l'anàlisi de dos text que parlen de l'esperança de vida a les diferents regions del Món, la sanitat i els problemes que desencadena l'augment de població anciana.

Desprès de llegir aquests textos vam haver de respondre unes preguntes relacionades amb aquests. 

Els textos mostren que als països desenvolupats augmenta el número de persones majors de 45 anys augmentarà molt i que en el cas dels països en desenvolupament augmentarà més del doble. També parlen de que als països subdesenvolupats la població és extremadament jove ja que l'estructura de la població és producte d'una alta fecunditat i una menor esperança de vida.


CONCLUSIONS DEL QUE HE APRÈS
Desprès de aprofundir en el tema de la salut gràcies a aquestes tres activitats (la primera més per l'aspecte de parar-me a pensar en si sóc una persona sana i les altres dues activitats per conèixer millor quines activitats o coses avarca la salut a part de no tenir malalties i com tenir un estil de vida més saludable ha provocat en els últims anys un augment important de la població longeva als països en desenvolupament i en els desenvolupats.

Aquest tema que hem iniciat amb el nou trimestre sempre m'ha semblat molt interessant i útil per conèixer millor com hem de ser i per saber com som realment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario