miércoles, 5 de junio de 2013

25)

Obsolescència Programada

     La societat actual, controlada pel consumisme, necessita un factor molt important per poder seguir tal i com és; l’obsolescència programada. Molts productes, majoritàriament aparells electrònics, tenen un temps limitat de vida. Fins i tot es programen xips electrònics que fan que l’aparell deixi de funcionar desprès de un cert temps. D’aquesta manera els consumidors no tenen cap altre elecció que  comprar un de nou i repetir el procés indefinidament.

     Però l’obsolescència programada no tracta només del limitat temps de funcionament d’alguns aparells. Molts productes són llençats – encara que funcionin perfectament – per qüestions de moda. Moltes persones deixen d’utilitzar un aparell perquè ha sortit un nou, encara que els canvis que s’han fet són mínims.


      
 En el nostre treball hem posat alguns exemples de productes amb obsolescència programada i hem intentat donar solucions possibles. Entre els exemples que vam posar estaven els llibres de text i les consoles de joc. Un exemple que no hem posat però que és un clar exemple de l’obsolescència programada són els telèfons mòbils. Actualment,  les persones canvien els seus telèfons per qüestions de moda i no de funcionament. No obstant, els mòbils més nous triguen menys en espatllar-se que els vells. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario