jueves, 13 de diciembre de 2012

11) El planeta Venus



Venus

Aquest treball sobre el planeta Venus em va semblar molt interessant, vaig aprendre diverses coses i curiositats sobre aquest planeta, a més vam debatir sobre la possiblitat de que pugui haver-hi vida i no només a Venus sinó també al sistema sola en general. 

Venus és el planeta més proper a la Terra, i és el segon des de el sol. Al planeta Venus se’l va considerar bessó a la Terra ja que tenia moltes característiques semblants com per exemple la seva massa i tamany similars, però són completament diferents en tot.


Els primers astrònoms pensaven que Venus eren dos cossos diferents perquè, de vegades es veu una mica abans de sortir el Sol i, altres, just després de la posta.

Vida a Venus?

La vida a Venus pràcticament és impossible degut a que és un planeta molt sec, les seves temperatures són altes degut a que té un efecte hivernacle provocat per els gasos que conté a la superfície, la seva atmosfera sufocant composta principalment per diòxid de carboni té una pressió molt alta, no té cap evidencia d’aigua i res d’oxigen cosa elemental  per a la vida.


Encara que és impossible la vida d’organismes al planeta Venus, a la terra hi existeixen organismes que tenen capacitat d’adaptar-se a medis extrems, medis semblants al del planeta Venus, aquests organismes s’anomenen extremòfils.

Vaig aprendre que als extremòfils són organismes que poden viure en medis extrems com temperatures altes, pressions altes etc. Per tant aquests organismes podrien adaptar-se al medi de Venus, n’hi ha per exemple els acidòfils que es podrien adaptar als medis àcids que tenen els núvols de Venus, o els baròfils que poden adaptar-se i suportar altes pressions i per tant podrien adaptar-se la pressió que té Venus, altres poden ser els radiòfils, o els hipertermòfils.
Però encara que puguin suportar medis extrems les condicions de Venus encara seguirien sent molt extremes.

Per tan la meva conclusió i la del tot el grup és que a Venus la vida no pot ser possible tot i que alguns diuen que sí, per tal de que sigui perfecte hauria de canviar absolutament tot, l'atmosfera, la superfície, la pressió per permetre la vida.




No hay comentarios:

Publicar un comentario